העתקת עצים

השאלה: שלום וברכה, קנינו בית עם גינה פרטית שגדלים בה 3 גזעי גפן בשורה והענפים מונחים על סוכה. אנחנו רוצים לפרק את הסוכה ואנחנו לא מעוניינים בגפן גם בגלל המיקום שבו היא נטועה בגינה וגם בגלל הטיפול בה. אשמח לדעת מה עלנו לעשות. תתודה רבה

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"א אדר א׳ תשפ"ד 12:57

ב"ה

שלום וברכה

מכיוון שמדובר בעץ פרי לא ניתן לעקור אותו ללא סיבה, אי נוחות גרידא אינה סיבה מספקת לעקירה, יחד עם זאת ניתן בימים אלו (אדר א) לזמור היטב את הגפן, להוציאה מהאדמה עם גוש אדמה מספק ולשותלה במקום אחר שבו היא יותר תתאים לכם.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר