הרכבה בהדרים

השאלה: שלום לרב ותודה על כל מה שהרב עושה! יש לי בבית עץ לימון מתוק שאני לא מעוניין בו ואני רוצה להרכיב עליו עץ אחר. שאלתי היא. האם מותר לקצוץ את הענף כשיש עליו פירות לא בשלים או שצריך להמתין שהפירות יהיו ראויים לאכילה ואז לקטוף אותם? ב. האם מותר לי להרכיב על העץ פומלה/פומלית/קלמנטינה? אם לא,אז מה כן מותר להרכיב עליו?, ובכל אופן מה הכלל שעל פיו פוסקים? תודה רבה!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ג תשרי תשפ"ד 14:31

שלום וברכה

1. עדיף להמתין שהפירות יבשילו כדי להימנע מבל תשחית

2. מותר להרכיב על העץ לימון, שאר המינים שציינת אסורים כיון שהם נחשבים למין אחר.

בברכה

מוטי שומרון