הרכבת תפוז

השאלה: לגבי הרכבה. יש לי עץ תפוז ננסי (לא סיני, נראה לי שקוראים לו ״תפוז ננסי אלגנטי״, הוא נראה כמו הסיני אבל בניגוד לפרי המוארך בצורה אליפסית של ה״סיני״ הפרי שלי עגול יותר וחמצמץ יותר), הוא מוציא המון פירות ומתפשט לכל מקום, מוציא פעמיים-3 פרי בשנה ומוריד בלי גוזמא אלפי פירות שצריך לנקות. הטעם שלו חמצמץ ואין מי שאוכל ממנו.. פרט אליו יש לנו עוד 5 עצי פרי נהדרים. חשבנו לעשות לעץ הזה הרכבה של עץ הדר אחר (מנדרינה/אתרוג), לפני שאנחנו בודקים אם ניתן לעשות דבר כזה אנחנו רוצים לדעת אם הלכתית זה מותר. תודה

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ' כסלו תשפ"ד 11:45

ב"ה

שלום וברכה

על תפוז ניתן להרכיב רק מינים הדומים לו, דהיינו- תפוז/ קלמנטינה- מנדרינה, אסור להרכיב לימון/ אתרוג או אשכולית/ פומלה.

אגב, אתרוג בכל מקרה אין להרכיב בשל הצורך שהעץ לא יהיה מורכב.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר