ךימוני שמינית

השאלה: ביום ה אייר קטפתי כעשרה לימונים יפים מעץ אחד בגינת האמא בכוכב יאיר והפרשתי מהם לימון אחד קטן בברכה וקראתי נוסח ההפרשה. כל הלימונים שמורים אצלי ורק עכשיו עלה במחשבתי שאיני יודע מתי חנטו אולי כולם לפני טו בשבט ואולי כולם אחרי ואולי חלק כך וחלק כך. אציין שיש ביניהם כמה ממש גדולים כמעט כמו תפוז שמוטי שקונים בחנויות וכמה קטנים כמו לימון רגיל. עכשיו איני יודע מה עלי לעשות. בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' אייר תשפ"ג 7:06

בסד

שלום.וברכה

א. השאלה.כעת  היא לא על טו בשבט אלא שאלת קדושת שביעית או מעשרות. דין קדושת שביעית היא האם חנטו לפני  ראש השנה או לא. זמן חנטת לימון בחורף הוא עד 9.חדשים

 אם לקחת לימון קטן בוא כמראב של שמינית וחייב במעשרות וההפרשה.חלה.על הלימונים שחנטו בשמינית. אם יש לימונים שחנטו בשביעית הם פטורים ממעשר. בנוסח כנראה אזכרת שאתה מפריש.על ירות הטבל בלבד שעליהם אתה.צריך להפריש.ואז יצאת בהפרשה.