שכחתי לבער יין אוצר בית דין

השאלה:

לפני כשלוש שנים קנינו יין של אוצר בית דין, ואחרי ששתינו כמה בקבוקים קראתי שצריך להפקיר את היין בערב שבת לפני 2 אנשים, ולא עשיתי זאת, ונשארו לי 2 בקבוקים מהיין הזה. מה אני אמור לעשות עם היין שנשאר לי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד כה שבט תשס"ו

שלום וברכת ד'

מי ששכח ועבר ולא ביער יבער כעת ויסמוך על הדעות שבשוגג ביעור כעת ג"כ מועיל. הביעור יעשה על ידי שיקח שלשה אנשים ויפקיר בפניהם את היין, אם הם לא יזכו ביין המפקיר יכול לחזור ולזכות ביין ולשתתו בקדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי