שתיל פסיפלורא במוצאי שביעית

השאלה: שלום הרב, קניתי שתים פסיפלורה מבעל משק שמוכר מתוצרי המשק שלו. יכולה להיות בעיה של כלשהי לשתול את השתיל? (בשמיטה היתה לו תעודה של היתר מכירה של הרבנות הראשית לגבי פרחים,פירות וירקות .לגבי שאר הדברים אני לא יודע)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ד שבט תשפ"ג 0:28

בס"ד

שלום וברכה

אם עשה היתר מכירה בשביעת, אין לאסור את השתיל שהרי לדעתו הוא עשה בהיתר. ואפילו אם נטע בשביעית (דבר שאסור אפילו אחר היתר מכירה) אי אפשר לאסור את השתיל שהרי יש לו היתר מכירה ואנו לא קונסים קנסות חדשות. ובייחוד שכבר קנית את השתיל.

אם אתה מקל בערלה בפספילורה (רוב פוסקי ספרד) אין עוד שאלות ואפשר לשתול.  אם אתה נוהג כדעת רוב חכמי אשכנז שיש צורך למנות שנות ערלה בפסיפלורא, יש לדעת אם העציץ היה מחובר (הלכתית) לקרקע, ואם אין ידיעה יש למנות שנות ערלה משעת הנטיעה במטע.

שבוע טוב