מעשרות בבסיס צבאי

השאלה:

שלום אני נמצא בבסיס צבאי , בבסיס ישנם הרבה עצי פרי, העצים דואגים מן הסתם להשקות אותם, אך אין להם פיקוח או בעלים ממש, ואם מישהו רוצה הוא קוטף. בהנחה שמותר לקטוף ואין בעיה, האם מותר לאכול ללא עישור? הבסד אם מותר לאכול מתחת לעץ 1 . ובמידה וזה קלמנטינה, האם מותר לקטוף פרי שלם ולאוכלו פלח אחרי פלח. אשמח לדעת תשובה תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ט טבת תשפ"ד 20:19

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שכולם יכולים לאכול הרי זה הפקר לכל. אמנם יש שמירה בכניה אבל השמירה היא בטחונית ולא בגלל העצים לכן הם הפקר ואין חובת מעשרות. ממילא השאלות הנוספות לא חלות.