התאבדות להמנע מחטיפה

השאלה: שלום רב,
לאחר הלחימה (האחרונה) בדרום הופעלו בתקשורת סרטונים של מג"ד בגולני מתדרך את חייליו לפוצץ עצמם במקרה שמנסים לחטוף אותם.
שאלתי היא מהי דעת היהדות בכל הנוגע לזה? שמשון התאבד עם אויביו, ובמצדה אנשים התאבדו במקום להכנע.

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 2:26:00 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עמדת היהדות כפי שבוטאה היטב בספרו של הרה"ג משה צבי נריה זצ"ל, במאמרו התאבדות אנשי מצדה בהלכה, (צניף מלוכה עמ´ 196) היא שאין כל היתר לעשות כן. אלא במקרים מיוחדים מאד. וגם הרב גורן זצ"ל הסביר שרק על מי שנפל בשבי יש פעמים שיכול להתאבד, אבל בודאי שאין זו הנחיה גורפת.