בכור בצוואה

השאלה: בעלי ואני אשתו מכינים צוואה לבעלי יש בן מנישואין ראשון, הוא התגרש והתחתן איתי, יש לי 7 ילדים עם בעלי, חילקנו הירושה שווה ל8 , כל אחת מהילדים מקבל חלק שווה האם הבן של בעלי מנישואין הקודם נחשב כבכור לירושה כפולה? ההלכה קובע שבכור מקבל יותר מהילדים אחרים, השאלה שלי האם על פי הלכה מספיק שהוא מקבל שווה כמו כל ה7 ילדים שלי מכיון שהוא לא הבכור של הנישואין בין בעלי ואני?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז טבת תשפ"ד 12:27

בס"ד

שלום וברכה

בכור לאב הוא בכור לנחלה, ואפילו אם יש בן מאשה קודמת הוא בכור. אבל בימינו נוהגים לקחת סכום כסף (כאלף שקל, אבל אפשר פחות) ובו לקיים כל דיני ירושה מהתורה, רק בנים ופי שניים לבכור, את שאר הצוואה יש ליתן במתנה לפני המיתה, לזה צריך להתייעץ עם רב שבקיא בצורת כתיבת צוואות הלכתיות.