ילדים בחו"ל

השאלה:

הבת שלי נטלי בארה"ב עם בעלה (הוא סטודנט שם) אבא שלה שמשון רוצה שהיא תחזור ולא מעניין אותו כלום. מה שמלחיץ אותי שבכול תפילה שלו הוא מבקש שלא תצליח שם ושלא תהיה לה פרנסה ושתחזור לארץ ולדעתי זה יוצר לה עיכובים קשים בפרנסה. מה אפשר לעשות?

התשובה

הרב דוד אייגנר | ט"ו תמוז תשפ"ג 10:41

ב"ה

שלום וברכה

אני מאוד מבין את הצער והכאב שלך, מלבד העובדה שביתך ובעלה בחוץ לארץ, גם המתחים שנוצרים בתוך הבית בשל כך.

מכיוון שאיני מכיר את כלל המציאות המדוברת אכתוב באופן כללי שהפתרון הטוב ביותר הוא לייצר שיח רגוע ושליו ביניכם, להבהיר מה הצרכים שלה (בכל זאת היא התחתנה ועומדת בפני עצמה, מדוע הם לומדים דווקא בחו"ל ולא בארץ, מתי הם חוזרים), מאידך מה הצרכים שלכם, למה כל כך מפריע לבעלך שהיא בחו"ל? מה לעשות כדי להקל עליו את המרחק ממנה?

ובעיקר להתפלל שלכל אחד יהיה את מקומו המתאים לו.

בברכה

דוד