מפגש עם גויה

השאלה: היי שלום אשמח לשאלה האם הגיוני שבורא עולם יפגיש אותי עם מישהי מוסלמית שנולדה בישראל גדלה בקרב יהודים והיא בדיוק כמוני במה שעבר עליה שהתפללתי שתבוא מישהי ומה שעברתי גם היא עברה האם זה ניסיון? האם היא צריכה להתגייר? האם יש פה איזה תפקיד נסתר שאני לא יודע? כי אני יודע בוודאות שה׳ רוצה בטובתי המוחלטת אז למה שהוא יפגיש אותי עם מישהי שיכולה להיות אשתי לעתיד ושאני ארצה אותה אבל שהיא תהיה מוסלמית? ושיהיו דברים שדווקא יהיו מנוגדים לערכים שאני מכיר והם אלה שמרכיבים את אישיותי אבל בכל זאת משהו אומר לי זאת היא שמור עליה לא משנה מה ושזה גם אולי וכנראה יפגע בי אחרי אינספור אכזבות איזו משמעות יכולה להסתתר בזה כי אם אני מסתכל על העבר היו לי רק אכזבות ולא רק בזוגיות מבחינת חברים שאף פעם לא היה אז מצאתי אחד ועוד אחת אז מה יש מצב שזה בשביל באמת אותו ניסיון כמו כל השנים האלה? והאם יש דוגמא בתורה לכזה דבר ומה היה הסוף? יש לציין שאנחנו לא בזוגיות ובחיים לא הייתי חושב על זה וגם לא שואל אבל שם היה סוג של קליק

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ה חשוון תשפ"ד 14:46

ב"ה

שלום וברכה

אין אנו יודעים חשבונות שמיים ולהגדיר בצורה קונקרטית מה קרה בשל מה, ולהגדיר מה מסעו האישי של כל אדם, דברים אלו נעשים רק אצל האדם בפני בוראו .

עם זאת, אנחנו יודעים מה התורה כתבה במפורש, והוא איסור הנישואים והחיבור בין יהודי לגויה, ואם זה אסור, אז אסור, ולכן אין לנו לעסוק בתפקידים נסתרים או במגמות שאיננו מביני בהם, כי הם פשוט לא שייכים לנו.

הקב"ה לא נותן לאדם התמודדות שהוא לא יכול לעמוד בה, ואם זו ההתמודדות שלך, כנראה שיש בתוכך את הכלים הנכונים להתמודדות זו.

בברכה ובהצלחה רבה

דוד