קידושי שטר

השאלה: בס״ד שלום כבוד הרב, חתן שרוצה לקדש את הכלה בקידושי שטר, ותוך כדי שהוא מוסר לכלה את השטר (שטר שאינו שווה פרוטה) הוא אומר לכלה ״הרי את מקודשת לי בשטר זה״, אבל בשטר עצמו שהוא מוסר לה לא כתובה בתוכו לשון קידושין וודאית של ״הרי את מקודשת לי בשטר זה׳״, אלא כתובה בשטר לשון שהיא רק ספק קידושין. האם הקידושין חלים? כאמור, לשון הקידושין הוודאית רק נאמרת במסירת השטר, אך בשטר עצמו לא רשומה לשון קידושין וודאית, רק רשום ספק של לשון קידושין, האם הקידושין חלים?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ה' כסלו תשפ"ד 22:23

ב"ה

שלום וברכה לכבודו

אחר בקשת הסליחה על האיחור בתשובה

בתשובה לשאלתך, למעשה, מנהג כל ישראל לקדש דווקא בטבעת, ולא בקידושי שטר ואף לא בשווה כסף. כך ששאלה זו אינה מעשית.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב