קשר זוגי ושמירת המחשבה

השאלה: שלום כבוד הרב ברוך ה בזוגיות מדהימה כבר חודשיים וחצי טוב לנו ביחד ואנחנו רואים לזה עתיד. אתמול הוא חשף בפני שהוא היה מכור לפורנוגרפיה ומאז שהוא הכיר אותי זה הפסיק אבל יכול להיות שהוא יחזור לזה בעתיד... הוא לא יכול להתחייב. הוא לא רוצה שאעשה איתו רק בגלל זה וחשוב לו שהכיר את מי שהוא באמת. אשמח לדעת מה התפקיד שלי פה, איך אני יכולה לעזור לו. אנחנו רוצים להקים בית קדוש וטהור מלא בתורה ובקדושה תודה רבה!!

התשובה

הרב דוד אייגנר | ז' שבט תשפ"ד 10:58

ב"ה

שלום וברכה

ראשית, ברכת הצלחה בעז"ה בכל אשר תפנו!

את הצעד המשעותי בענין כבר עברתם, שהוא עדכן אותך בהתמודדות שלו.

ההתמודדות מול יצר העריות היא אחת ההתמודדיות המורכבות שיש בדורנו, רבים רבים מתמודדים עימה, וברוך ה' רבים רבים מצליחים לצאת ממנה.

אלא שזו התמודדות מורכבת שצריכה הרבה כוחות, ובמקרה שלכם סיוע ממך מאוד יכול לעזור.

אתן לכם כמה טיפים.

האחד הוא סור מרע- מניעה- לא להכניס הביתה מחשב ללא סינון, יש הרבה תוכנות סינון טובות  שאפשר להתקין על המחשב. טלפונים חכמים וכדומה- רק עם סינון.

להיות גלויים האחד כלפי השני- המחשבים של שניכם צריכים להיות פתוחים לגמרי אחד כלפי השני, לא לשים את המחשב במקומות נסתרים אלא במקומות גלויים שכל אחד יכול לראות היכן גולשים, לעשות מדי פעם בקרה על ההיסטוריה וכו'.

השני הוא עשה טוב- לשוחח ביניכם על מה זה עושה לו, למה הוא רואה את זה? מה יעזור לו כדי להימנע? לבנות סדר יום ברור כשחוזרים מהעבודה, סדר יום זוגי ואישי שצריך לעמוד בו, ובעיקר להוסיף אהבה וחיבה ביניכם, מתוך רצון להתחבר ולהתקרב ככל הניתן.

ובעז"ה מתוך אהבה, שיח טוב וקשר אמיתי שיבנה, הצורך בכל ההתסכלות בדברים אסורים ימעט ותבנו את ביתיכם בקדושה וטהרה.

בברכה ובהצלחה רבה

דוד אייגנר