שידוכים

השאלה: אני בחורה בת 18 שמאד רוצה להתחתן. הבעיה מתחילה שההורים שלי לא מעוניינים לפנות לשדכנים... הם בטוחים שהחתן יצמח לו. מילא הייתי גרה בבני ברק זה היה הגינוי, אבל אני גרה בחור בצפון ואפחד לא מכיר אותנו פה כל כך (חוץ משלושת חבריו של אבא שלי לכולל וגם זה לא בדיוק יועיל... יש ליי דרישות ופה יש ישיבה על הפרנים ברמה רוחנית ככה שאיןן מה לדבר ורוב ההצעות שהם יביאו לי זה משם ואני לא מעוניינת). מה אני עושה? אני מאד רוצה להתחתן וכבר נמאס לי לחפש לבד במקומות לא נכונים כי במקומות אחרים צריך את ההורים והם לא בעניין..

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"א אדר א׳ תשפ"ד 13:09

ב"ה

שלום וברכה

ראשית צריך לזכור שמה' אשה לאיש, והקב"ה מזווג זיווגים, כך שבעז"ה את תמצאי את החתן הראוי והמתאים לך בעיתו ובזמנו.

אני מבין שעיקר המורכבות שלך כרגע היא מידת המעורבות של ההורים שלך, שאת מבינה שצריך מעורבות גדולה יותר ולהיפתח למקומות חדשים ולאיזורים חדשים, הפתרון הכי נכון במקרים האלו הוא רק לייצר שיח בריא בינך לבין הורייך, לדבר איתם ולהסביר להם את רצונך, בלי כמובן לפגוע במקום שלהם.

את יכולה להסביר להם למה ההצעות שיגיעו לדעתך מהישיבה לא רלוונטיות לדעתך, בצורה מכובדת וראויה.

ושוב, העיקר הוא שיח, שיח בריא בינם לבין ההורים הוא המפתח לכל ההתמודדיות האלו.

בהצלחה רבה

דוד אייגנר