שמירת הברית ובנין משפחה

השאלה: שלום כבוד הרב, יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר המון שנים.. אתמול ברוך ה' ספרתי 3 שנים מלאות לשמירת ברית רציפה מה 21.07.2020 ויש לי בעיה, אני אדם חילוני, לא רואה את עצמי לצערי חוזר בתשובה או מתחיל לקיים חיים הלכתיים(הבעיה היא בעיקר בשמירת השבת, אבל בתכלס אני מתכנן לעשות הפרדה מלאה גם כלים בשר חלב, פלטה לשבת וכל מה שלא עשו אצלי בבית בגדול), מאוד רוצה להכיר אישה טובה שתהיה לה יראת ה' ובדרגה הרוחנית שאני נמצא בה, אבל מאוד מאוד חושש ליפול בברית, שאני יודע שזה דבר שבוודאות יקרה במידה ואכיר מישהי. יצא לי להכיר בחורות מהממות בחיים, אבל לא משנה כמה אני מחפש ומוצא, ברגע שאני מוצא אני ישר מקבל רגליים קרות ומנתק קשר מחמת הספק שאפול איתן בברית. מצד אחד שמירת הברית נתנה לי חיות, תחושה שה' איתי גם אם אכנס לגוב האריות, תחושה שאני יכול לעשות הכל ואין לי פחד מכלום ושום דבר, שמירת הברית נתנה לי חיים. אבל מאידך, היא גם לקחה ממני את הדבר הכי בסיסי.. וזה הרצון להכיר אישה בלי לחשוב יותר מדיי על ליפול בברית וכיוצא. לא יודע מה לעשות, אני אובד עצות ומיואש.

התשובה

הרב דוד אייגנר | ה' אב תשפ"ג 12:10

ב"ה

שלום וברכה

ראשית, ישר כח על הרצון הכנה לשמור על הברית, על המחשבות ועל העצמיות שלך.

משמעותה הפנימית של שמירת הברית היא שמירת כח היצירה וכח החיים ליצירת ממשית, ולא להשחיתו על עצים ואבנים, לשמור על המחשבה ולא להרהר באשה זרה או מישהי שאינה אשתך.

התורה רואה ביחסי אישות על כל המשתמע מכך ברכה גדולה ומצווה חשובה, יש לה יסוד חשוב בבנין הקשר בין איש לאשתו, גם ללא תלות בעובדה האם נותר הריון מכך או לא, העיקר הוא עצם הקשר בין איש לאישה שמגיע דרך הנקודה הז, כמובן כשבדר נעשה בהיתר, כשהאישה טהורה לאחר טבילה במקווה וכו.

לכן המחשבה צריכה להיות איך אני מתקדם לקראת בנין הבית, ולקראת יצירה, ולחשוב שאת המחשבות הגורמות להתעוררות מינית, בעז"ה איצור בהיתר ובטהרה.

בהצלחה

דוד