הלבנת פנים

השאלה: שלום רב, אני לפני כ11 חודשים שאלתי שאלה אישית ואינטימית במסגרת עמותה חדשה שהצטרפתי אליה, והבנות כולל הרבנית פרצו בצחוק וזה מאוד פגע בי ובייש אותי, הרגשתי ממש שרציתי להיעלם מתחת לאדמה כי היתי חדשה, בקושי יומיים במקום חדש ולא ידעתי בדיוק לאן נכנסתי. השאלה היא: האם אני עברתי על איסור חמור מהן כששאלתי את אותה שאלה או שהן עברו איסור שהוא יותר משמעותי ? תודה רבה והמשך יום טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א שבט תשפ"ד 1:17

בס"ד

שלום וברכה

השאלה מי עבר איסור חמור יותר, נתונה בידי הקב"ה שהוא יודע ודן את העולם. אנו בודאי אסור לנו לצחוק על אף אדם, חדש או ותיק, אין כל היתר להלבין פני חברו, ואפילו אם זה נובע מצחוק וזלזול, אבל צריכה להיות רגישות לכבוד הזולת. על כן אני חושב שאלו שצחקו בעקבות שאלתך עברו על איסור הלבנת פנים. לגבי השאלה ששאלת איננה יודע מה השאלה ואיך אומר על מה שאיני יודע?!. אני מציע אולי שתפגשי עם הרבנית ותעלי בפניה את הפגיעה שנגרמה לך, ותנסו ביחד לעבוד על הנושא של הלבנות פנים.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

ניצן