לשון הרע

השאלה: שלום כבוד הרב, הבן זוג שלי לומד המשפט העברי. אנחנו מסורתיים והוא קרא שחזל אמרו שלשון הרע זה אומר להרוג אדם ,הוא אמר מבחינה רוחנית.אני נורא נבהלתי ונלחצתי כי לכולנו יש מעידות. מאוד נבהלתי מזה, ממה שהוא אמר לגבי חז"ל ,מה זה אומר שאני הרגתי אם דיברתי לשון הרע? בבקשה תענו .

התשובה

הרב דוד אייגנר | ח' אדר תשפ"ב 10:34

ב"ה

שלום וברכה

הכוונה בחז"ל היא שלשון הרע יכול להביא למותו של אדם, מכיוון שפעמים רבות אחרי שנאמר לשון הרע על אדם, הדבר יוצא משליטה, ואפשר ממש במילים פשוטות להביא לביושו של האדם ובכך את הרצון שלו לסיים את חייו חלילה.

חז"ל כבר אמרו שהמלבין פני חברו ברבים כאילו שופך דמו. שהבושה שנגרמת לאדם בשל דברים שנאמרו עליו יכול להביא גם למותו.

לכן מוטלת על האדם אחריות לשמור פיו ולשונו, ולהקפיד שכל מה שיוצא מפיו הוא ראוי.

בברכה

דוד