תפילין לבר מצוה

השאלה: הנושא : מילוי הבטחה . הבטחתי לחתני בעבר לממן רכישת תפילין מעור בהמה גסה לרגל הגיעו של נכדי בקרוב לגיל הבר מצווה . להפתעתי הודיע לי החתן כי רכש לאחרונה תפילין מהודרות בשווי 7500 שקל . הערה :לפני כשנתיים מימנתי תפילין מעור בהמה גסה בשווי 2800 שקל עבור נכדי האחר שהינו בן דוד של נכדי המדובר . שאלתי הינה :מאחר שלא העליתי בדעתי תשלום כה גבוה כי חשבתי שמדובר בסכום של עד כ 4000 שקל האם לשלם רק חלק מהמחיר או לעמוד בהבטחתי מאחר ולא הגבלתי את סכום הקניה בברכה משה כהן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א שבט תשפ"ד 12:39

בס"ד

שלום וברכה

כל דיבור של אדם הוא על פי הממוצע בשוק, וכידוע אין הרבה תפילין בהמה גסה מהודרות מעל 4000 ש"ח, על כן אין התחייבות ליותר מכך שזה איזה דבר יוצא דופן ומיוחד שעלה סכום גבוהה כל כך, אולי פרשיות מיוחדות. אבל אתה צריך להעביר לפי הממוצע של תפילין מהודרות מבהמה גסה.