קניסולוגיה ו eft

השאלה: שלום הרב, אני מטפלת לעיתים בי ובילדי אצל אישה יראת שמיים שמטפלת בעזרת מטוטלת (בזום) בקינזיולוגיה ושיטות שונות. אבל בעיקר בשיטה ששמה מאסטר טאפינג. זוהי שיטה, שבעצם המקור שלה הוא דיקור סיני. אשר פותח "תקיעויות" בשביל ריפוי, שעל גביו הומצאה שיטת eft, שעניינה לתופף על אותן מקומות של דיקור במקום המחטים, במסלול קבוע של תיפוף על מנת להגיע לשיפור. ולאחריו פותחה השיטה שאני מדברת עליה על ידי אישה בארץ בשם איריס, אשר דרך מכשיר המרגיש את תנודות הגוף והשרירים (כמו בקינזיולוגיה- כן, ולא) או דרך מטוטלת- שמרגישה גם את הגוף לפי האנרגיה שבו.. - בשיטה זו היא בעצם שואלת את התת מודע באיזה מקום בדיוק בגוף יש תקיעות ביחס לקושי שאיתו בא המטופל, ושם עושים תיפוף באופן ממוקד המשחרר את התקיעות. אישית, הטיפול הזה עזר לי פעמים רבות לכאבים שהרגשתי במשך תקופה ארוכה. והדברים שעלו (רגשות, או מחשבות תקועות- שאותן היו צריכים לשחרר) היו מדויקות ועלו לי גם לפני הטיפול בתפילה אישית וכו. השאלה, האם זה משהו שמותר ללמוד? ולכמובן שפועל יוצא אף להיות מטופל בזה.. לבת שלי היה כאב ברגל עם נפיחות במשך כמה שבועות, והרפואה אמרה שזה דלקת כנראה והתרופה לא עזרה, וצריך צילום וכו. אבל בטיפול אחד עלה שזו אלרגיה למאכל מסוים. ולאחר מספר ימים קטן הכאב חלף לחלוטין. במקרה כזה הסבל מהאי דיוק הוא גדול, וגם לפעמים גורם להכנסת חומרים לא בריאים לגוף כגון אנטיביוטיקה וכו.. וזו דוגמא קטנה מהחוויות שהיו לי עם שיטת המרפא. אך אני רואה שיש דעות רבות וסותרות, ואף ראיתי אדם שכתב שרבנים גדולים (שלא ציין את שמם) אמר שטיפול אנרגטי זה טיפול שכלול ביהרג ובל יעבור. אשמח ממש לעזרה בנושא..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ב' אדר א׳ תשפ"ד 17:31

בס"ד

שלום וברכה

במאמרי בתחומין ל, התרתי מח אחד וקינסולוגיה, שאין ברפואה דרכי האמורי. אבל כל ההיתר הוא רק על העבר מאז לדת האדם, אבל אסור לחשוב מחשבות עתידיות ולא לשאול שאלות עתידיות, בודאי לא להתנהג בעתיד על פי דברים אלו, אבל לרפואה אין לחוש כלל. לעניין התת מודע הבאתי שם ראיות שהשתמשו בתת מודע כבר בימי קדמונים.

לגבי לימוד צריך ללמוד אצל אדם ירא שמים ו שלא מכניס אמונות ודעות חיצוניות לרפואה. יש גם שלבים שונים של לימוד, ולכן בלימוד יש להקפיד יותר (ב- EFT אין בעיה).

בריאות טובה ובשורות טובות