אור בקודן

השאלה: בס"ד ראיתי שאלה שהופנתה לכב' הרב לגבי כניסה בשבת עם מפתח לבנין שמותקן בו קודן בכניסה, הבנתי שהרב כתב שמותר. מאידך ראיתי שאלה שהופנתה לרב שי סימינובסקי לגבי כניסה לבנין שמותקן בו מנעול חכם, הרב כתב שצריך בדיקה מקצועית כדי לבדוק שהמפתח מנותק מהפעילות החשמלית. הייתי מבקש לדעת מה ההבדל ? ומה צריך לשאול אם רוצים לגור שמותקן בו קודן בכניסה. תזכו למצוות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' אדר ב׳ תשפ"ד 14:51

בס"ד

שלום וברכה

קודן טכני בלבד שהוא בעצם עובד על לחיצים שמשחררים פינים מסוימים, דומה למנעול מספרים לאופנים. יש קודנים שיש להם הפעלה חשמלית ואור המציין שנפתח אלו הם האסורים (יש להם אור בלוח).