לוחם אש נסיעה בשבת

השאלה: הבן שלי עובד כלוחם אש והוא דתי , מתגורר כיום כ 15 קילומטר מהעבודה , האם עבודה של פיקוח נפש מאפשרת לו לנסע ולחזור עם הרכב בשבת ?, הוא ניסה ונעזר בגוי אך לא תמיד זה מסתדר הוא רץ מרחק זה בכביש מסוכן אל ביתו אל אשתו וילדתו הקטנה לפני כן הוא עבד גם במרחק של כ 10 קילומר ורץ בשדות הביתה אחרי משמרת לא סימפטי, האם זה הפתרון ? מכיוון שזה פיקוח נפש הוא אינו יכול להגיע לעבודה ולחזור אחרי העבודה עם רכבו ? כמובן שללא שמיעת רדיו ופתיחת חלונות חשמליים , אשמח לתגובה מחפש היתר ופתרון לסוגיה זו , תודה כבוד הרב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז שבט תשפ"ד 14:50

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שבניך שומרים על תורת ישראל, עם ישראל וארץ ישראל.

ברור שנהג גוי הוא הפתרון המעודף.

אם אין אפשרות לנהג גוי אפשר לנסוע עם רכב חשמלי, שאיסורו הוא מדרבנן.

אם אין גם את האפשרות השניה, אפשר להקל לגבי נסיעה עם הרכב שלו לעבודה שיש בה פקו"נ, אבל לא בחזרה מהעבודה. ואם אפשר להחליף עם לוחם אש אחר את המשמרות גם אפשרי.