מכשיר סיפאפ

השאלה: שלום כבוד הרב . אני משתמש קבוע במכשיר סיפאפ בשל דום נשימה חמור . המכשיר מאושר הלכתית לשימוש בשבת. בשבת האחרונה קרה והמכשיר התנתק מהחשמל. האם יש אפשרות כל שהיא לחברו בחזרה או האם עלי להישאר ער 24 שעות כי שינה ארעית אפילו על כורסה גורמת לדום נשימה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' חשוון תשפ"ד 18:40

בס"ד

שלום וברכה

דום נשימה גורם ליקיצה ובד"כ הבעיה המרכזית היא התעוררות מספר רב של פעמים כך שהשינה איננה נותנת את ההגנה הנצרכת, ולכן משתמשים במכשיר סיפאפ. על כן יש לבדוק עם הרופא המטפל האם זה מצב של סכנה או חוסר יעילות של השינה. שאם זה מצב של סכנה אפשר להכניס על ידי גוי ואפשר אפילו בשינוי כאיסור דרבנן (כשאין מים חמים). אבל אם זה לא סכנה אלא שינה פחות טובה אין להקל.