מחבת בשרית שטיגנו בה חלבי

השאלה: שלום, טיגנתי במחבת בשרי, פנקייק שבתערובת היה חלב. האם אפשר להשתמש שוב במחבת ?

התשובה

מכון כושרות | י"ז תמוז תשפ"ג 23:01

שלום וברכה

אם המחבת לא היתה בת יומה - יש לנקותה היטב, ולחממה על אש גבוהה כשהיא ריקה למשך רבע שעה.

אם המחבת היתה בת יומה (כלומר: השתמשו בה לבשרי ב24 השעות שקדמו לשימוש החלבי) - צריך לעשות לה ליבון חמור באש עד שתאדים. (אם מדובר במחבת רגישה, כגון טפלון, אין אפשרות להכשירה).


בברכה

יצחק דביר

toraland whatsapp