בדיקות בהריון

השאלה: אני חרדי וברצוני לדעת איזה בדיקות עושים ואיזה לא עושים לפי ההלכה ההריון הריון ראשון

התשובה

מכון פוע"ה | י"ב תמוז תשע"ח 9:46

בוקר טוב.

ככלל, בשאלת הבדיקות בהריון אין בדרך כלל אסור או מותר (מלבד כמה בדיקות חריגות שבדרך כלל גם הממסד הרפואי אינו ממליץ בהריון בגיל צעיר, שעלולות לגרום לסיכון מועט של ההריון ועליהן לא נכתוב כרגע) אלא מומלץ או רצוי.

הרב זילברשטין כותב בספרו שיעורי תורה לרופאים שיש שתי סוגי הנהגות. יש הנהגה המיועדת ליחידי סגולה שכל חייהם נוקטים במידת הביטחון ולהם לא כדאי לעשות בדיקות. יש הנהגה שמיועדת לכלל הציבור ובה עושים את ההשתדלות הנדרשת.

לכן ככלל, לרוב הציבור, כל בדיקה שמומלצת על ידי הממסד הרפואי, נמצאת בסל הבריאות ואינה מסכנת את ההריון, מומלץ לעשותה, בין היתר שקיפות עורפית, בדיקת סקר ביוכימית שליש ראשון ושני, סקירת מערכות. הבדיקה האחרונה חשובה במיוחד, שכן במצבים מסוימים היא מצילה חיים כפשוטו, ולכן גם אם מעדיפים לא לעשות בדיקות כדוגמת שקיפות ערפית (שעיקרה משמעות סטטיסטית האם כדאי לעשות בדיקות נוספות נרחבות יותר), על הסקירה ממש לא רצוי לוותר.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה