הסתמכות על רופאים בעניין הפסקת הריון

השאלה: האם ההלכה סומכת על הרפואה? בעניין הפלה של עובר שהרופאים אומרים שיש לו מום גנטי

התשובה

מכון פוע"ה | ט"ו סיון תשע"ח 21:33

תמר שלום וברכה.

ככלל, מדובר בשאלה מורכבת, והתשובה לה תלויה בכמה נתונים, ביניהם האם מדובר בקביעה על סמך בדיקה אובייקטיבית (כגון קריוטיפ במי שפיר) או שמדובר בהשערה/קביעה על סמך אולטראסאונד וכדומה, ואז הדבר תלוי גם במומחיות הרופא שערך אץ הבדיקה.

בנוסף לכך, יש גם בדיקות שאינן נותנות מענה ברור אלא מספקות תשובה סטטיסטית לגבי רמת הסיכון לבעיה.

רבני מכון פוע"ה התמחו בבירור המציאות הרפואית ובמתן מענה הלכתי מתאים על פי הבירור.

לכן אם מדובר בשאלה מעשית הייתי מציע להתקשר למכון פועה בשעות המענה 930 עד17 026515050 ולשוחח עם אחד הרבנים המשיבים.

כל טוב

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה