המתנה לאמירת קדיש למתפללים שלא סיימו את תפילתם

השאלה: שלום . לכמה אנשים צריך שליח ציבור לחכות בעת שהוא סיים את תפילת העמידה , בתפילת ערבית , לצורך אמירת קדיש שלם לאחר תפילת העמידה ( ולפני "עלינו לשבח" ) כאשר באותו מנין יש בדיוק 10 אנשים , כולל החזן עצמו ?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ח' אדר ב׳ תשפ"ד 23:59

ב"ה

שלום רב וכל טוב

בתשובה לשאלתך, המנהג המקובל וכך ראוי לנהוג לכתחילה, זה שממתינים עד שלכל הפחות שמונה מתפללים בנוסף לשליח הציבור יסיימו את תפילתם, למרות שהעשירי עדיין לא סיים את תפילתו.

במקרים מיוחדים כאשר יש כמה שמאריכים בתפילה מאוד, אפשר להקל אם יש שישה שסיימו את התפילה כולל שליח הציבור.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב