מצא טבעת זהב

השאלה: במידה ומצאתי טבעת זהב על הריצפה (יכול להיות טבעת נישואין לגבר) . אין אפשרות לדעת למי היא שייכת כי נמצאה ברחוב באמצע הלילה. מה אני יכול לעשות בה? האם אני יכול למכור אותה וצריך לתת עליה מעשר? האם אני חייב למכור אותה ולתרום את כל הכסף? האם אני יכול להתיך אותה וליצור לעצמי תכשיט אישי? אם אני יוצר ממנה תכשיט אישי צריך לתת מעשר מהשווי שלה?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ג תשרי תשפ"א 20:42

יש לחלק בין חיוב מעשר לבעלות על המציאה.

המציאה היא שלך כי נמצאה במקום שעוברים אנשים ובלילה והמקום אינו מוגדר ולכן סביר שבעליה התיאש ממנה. אתה רשאי לעשות עימה כל העולה על דעתך, מלזרוק אותה לאשפה עד ללכת עימה וכד', מה שתחליט.

לגבי מעשר כספים, אם אתה נוהג לתת מעשר כספים, אתה צריך לתת מעשר משווי הטבעת לצדקה.