צום הכיפורים

השאלה: אני מאושפז בית חולים פסיכיאטרי יש התקפים של ייאוש אובדנות/ התפרצויות זעם האם מותר לי ביום כיפור ושבתות להשתמש בפלאפון כמו ביום חול כדי להירגע/למנוע התפרציות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' תשרי תשפ"א 8:29

בס"ד

שלום וברכה

אינני מכיר את מצבך, רק הרופאים המטפלים בך יכולים לקבוע האם הצורך בפלאפון הוא הכרחי והאם יש שיטות אחרות להרגעה, אולי טיול באויר צח או שיטות אחרות. על כן עליך לשאול את הרופא המטפל בך בבית החולים שידריך אותך כיצד אתה יכול לבוא לרגיעה ושלא יהיו התפרצויות.

דין זה לא מיוחד למחלה מסוימת, כל חולה צריך לשאול את הרופא שהוא ידריך אותנו כיצד אפשר לעבור את הצום באופן המלא והשלם מתוך בריאות.

חתימה טובה