עורלה ב"שלפח"

השאלה:

שלום רב
ברצוני לברר, האם פרי ה"שלפח" (המכונה גם דובדבן היהודים) חייב בעורלה? הצמח גדל שנים ספורות, כמו פלפל, או שמא הוא נחשב כעץ וחייב בעורלה.
בברכת התורה וגמר חתימה טובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

הצמח שאתה מתאר נותן יבולו תוך מספר חודשים אולם מאידך יש לו תכונות עץ. על כן אנו באים למחלוקת שהייתה בדברי האמונת שמואל, האם מכיוון שנותן ירק תוך שנתו הרי זה ירק או שמכיוון שיש לו סימני עץ הרי זה מוגדר כעץ.

לרוב, הספרדים נוטים להקל בכך. ואילו חכמי אשכנז, כיוון שזאת מחלוקת בדאורייתא נוטים להחמיר. אבל הרוצה לסמוך על הדעות המקילות אין מונעים ממנו. כל זה בתנאי שהוא מתקיים יותר מ 4 שנים, אם הוא גדל פחות מ 4 שנים לכל השיטות הוא ירק.

כתיבה וחתימה טובה
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי