אבני מזל - סותר את הדת?

השאלה: שלום, קוראים לי אור, אני חדשה פה.
אני חילונית אך מאמינה מאד בה´!
פנתה אליי היום בקניון אישה שמוכרת אבני מזל, והיא המליצה לי לקנות 2 אבנים שיעניקו לי את מה שחסר לי (אני לא אפרט פה כי זאת לא הפואנטה :)) אבל רציתי לשאול אם האמונה באבני המזל שיעזרו לי סותרת את האמונה בה´

אשמח לשמוע את תשובתכם, המשך שבוע נעים
ותודה רבה מראש,
אור

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:29:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן כללי כל מה שהוא סגולה או כוחות חיצוניים אינם מקובלים יפה ביהדות. התורה רוצה את עבודת האדם ולא ניסים וכוחות חיצוניים, פעמים שחייבים להשתמש בהם אולם לא כחלק ממערכת החיים הרגילים, ועל כן אינני רוצה כל צורך באבני מזל. אמנם יש פעמים אבנים שיש להם אנרגיות מסוימות וכוחות חשמליים מסויימים, ויתכן שיש בכך כעין רפואה מסוימת, אולם אין זה תלוי במזל אלא א"כ הדבר ברור שבאבן זו יש כח אנרגטי מיוחד. וגם זה איננו אלא כתרופה אבל כאורח חיים רגיל העיקר היא עבודת האדם את בוראו.