בבות

השאלה:

שלום רב לך כבוד הרב,

רציתי לשאול שאלה שיושבת הרבה מאוד זמן בליבי ,וחשובה לי התשובה מאוד מאוד כי זה אכן ישפיע על הליכותי שלי ושל אישתי.
כתוב בפרקי אבות "עשה לך רב.. " אישתי ומשפחתה הכירו מלפני 4 שנים בערך רב בשם הרב חיים עמרם איפרגן אחיו של "הרנטגן" מנתיבות, הרב הזה הוא בעצם הרב של המשפחה הוא אומר משהו וזהו ישר עושים , אבל הבעיה שלי שהתחתנתי אם אישתי ואני לא רוצה שאישתי תמשיך אם הקשר שלה עם הרב הזה מכמה סיבות האחת שאני חושב שאולי הרב הזה מתעסק עם דברים לא מקובלים בתורה , השניה רב אחד באיזור מגורי הורי בצפון אשר לי במפורש מפי רבו הרב עובדיה יוסף שליט"א שלא ללכת לכל הבבות האלה ואלה רק למי שהוא תלמיד חכם אמיתי וכו , ומכיוון שאני מכיר את הרב הזה די טוב וראיתי במו עיני כל מיני ניסים או כשפים אני לא יודע בדיוק מה אך בטוח משהו לא רגיל כמו שכשהוא ראה מישהי ואמר לה שהחברה שלה חולת סרטן ואם היא רוצה להתרפא שתעשה כך וכך , והרב הזה גם קידש אותנו ואנחנו ממש קשורים אליו, אך משום מה משהו בליבי אומר לי לא להתעסק עימו ואני מאוד מבולבל כי אני רוצה מאוד רב אמיתי שאני יוכל לפנות אליו ולקבל את עצתו אך אני חושב שזה לא הוא,

האם הרב הזה הוא באמת אחד שצריך ללכת בעקבותיו או שמא להתרחק מכל האדם הזה?
אשמח לקבל תשובה בזמנך הפנוי ותודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

את הרב הזה איני מכיר ולא שמעתי עליו. בכל אופן אם נראה לך שיש בעיות בשמיעה לדבריו ראוי שתבחר לך רב שאתה יכול להיוועץ עמו ולשמוע לעצותיו לא מתך כפיה אלא מהבנה. וכך ראוי שאשתך תעשה. אם אצל אשתך זה מוחלט ששומעים רק לרב הזה צריך להסביר לה שהתלות אינה טובה ולהפגיש אותה עם רבנים אחרים וכד'.