גרסאות שונות

השאלה: שלום כבוד הרב,
לאחרונה מצאתי את האמונה ואני מתחיל להתקרב לה´ יתברך.
אך יש כמה דברים שאני לא מבין.

יש כאלה שאומרים שמי שיהודי ילך לעולם הבא ואם עשה חטאים ילך לגיהנום ואז לעולם הבא.

יש כאלה שאומרים שלגוים אחרי החיים אין כלום
וראיתי שיש גוים שחוו מוות קליני ומספרים סיפור שדומה למה שיהודים מספרים.

יש שאומרים שרק מי שיש בידו תורה יקום בתחיית המתים ויש כאלה שאומרים שכולם.

יש שאומרים שנשמה היא נשמה שירדה לעולם כדי לתקן את הפגמים שלה ויש שאומרים שפשוט אם משהו חטא הוא ילך לגיהנום!

יש כאלה שאומרים שיש גלגול נשמות ויש כאלה שאומרים שיש עולם הבא.

אשמח אם תוכל לעשות לי סדר בבלאגן הגדול הזה!
בברכה: יאיר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:00:26 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני שמח לשמוע שאתה מוצא אמונה בזמן האחרון, אבל הכלל הוא לבנות את האמונה מהבסיס, ועל כן עליך ללמוד יג עקרים (בהם גם נמצא חלק מהשאלות שאתה מעלה) אולם אלו אינן השאלות הראשונות של האמונה. למד היטב את ספר הכוזרי (לפחות שני מאמרים ראשונים), יג עקרי אמונה של הרמב"ם, ולאחר מכן השאלות הללו יובנו לך היטב, בייחוד בעזרת הספר תורת האדם. אולם אי אפשר להתחיל בשאלות אלו לפני ברור יסודי תורת ישראל ואמונתו.