האיסור לצייר שמש - המשך

השאלה:

כל מה שאסר השו"ע זה צורות בולטות או שוקעות אבל לצייר אין איסור (ולכאורה דלא כרמב"ם שכתב שאסור גם על הלוח)

ועי' פתחי תשובה (סק"ו) המאסף לכל המחנות, שמתיר ציורי חמה ולבנה על הפרוכת.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בשולחן ערוך (יו"ד סי' קמא ס"ב) נאמר: "במה דברים אמורים, בבולטת. אבל בשוקעת, כאותם שאורגים בבגד ושמציירים בכותל בסמנין, מותר לעשותם. וצורת חמה ולבנה וכוכבים, אסור בין בולטות בין שוקעות". והטעם שכיון שאין לנו בהם מגע פיזי בחוש המישוש הם נראים לעינינו כציור בשמים ולא באופן תלת מימדי. ועי' היטב בפ"ת שהש"ך אוסר אף בציור והפ"ת כתב שכן המנהג ולא כחולקים עליו.