חלום ,איש עם זקן.

השאלה: שלום,היה לי חלום מוזר אתמול,חלמתי שההיתי בתוך מעלית,וידעתי שהיא תקועה,והתחילה ליפול למטה במהירות,וידעתי שאני אתעלף כשהיא תגיע למהירות גבוהה יותר,ואז באמת התעלפתי(אני אפילו זוכרת את התחושה של העילפון כאילו זה היה באמת)ואז ראיתי איש עם זקן,והוא אמר לי,"את צריכה או לשמח כלה ביום חתונתה(ללוות אותה וכאלה)או להפריש חלה,ועוד מצווה כלשהיא שאני לא זוכרת,ואז שאלתי אותו,אם אני חייבת לעשות את שלושת הדברים,אז הוא אמר שאני יכולה לבחור אחד מהם.ובחרתי בחלום להפריש חלה.רציתי לשאול האים יש לזה משמעות כלשהיא?ואים כן מה היא?(דרך אגב זה לא בא מהרהורי היום,זה דבר שאפילו לו חשבתי עלין,אבל החלום הזה השפיע עלי)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:22:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש מושג של נדרי חלום, אולם על זה מועיל התרת נדרים שעשית בערב יוה"כ. ועל כן אם את יכולה להפריש חלה מה טוב, אולם אם לא אין כאן חיוב שהרי התרת את כל הנדרים, ובייחוד נדרי חלום.