יחס לאוטיסטים, עצרות תפילה וקרם בנט"י

השאלה:

א.מה יחס הרב לדברי אוטיסטים?
ב.האם הרב בעד עצרות תפילה עם שק ואיפר נוכח המצב?
ג.מי ששטיפה ונטילת ידיים רבה גורמת לו לחתכים בעור ופצעים, האם יכול למרוח קרם להגנה וכך ליטול ולרחוץ ידיים או שזו חציצה? וכן מה ההבדל אם קיים בין נטילות שונות [בהשכמה,לסעודה ועוד]?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. יש אצלם פגיעה מוחית הגורמת לתופעות האוטיזם ואין לכך שום משמעות מיסטית. השמועות הנפוצות בדבר יכולתם לצפות עתידות וכד' אין להם על מה שיסמוכו ושומר נפשו ירחק מהן
ב. המצב אינו כה גרוע כפי שכבודו מתאר זאת, ישנן בעיות פנימיות וחיצוניות אולם צריך לראות את המכלול והוא ב"ה יש לנו מדינה לאחר אלפי שנים של גלות. יש לנו מוסדות תורה בכמות שכבר אלפי שנים לא היה בישראל, ויש לנו בעיות הנובעות מתרבויות זרות שחדרו לתוכנו, מכניעה לדעות נכרים, ומצרות נוספות. עכ"פ יש בודאי צורך להתפלל אך אין מקום לשק ואפר.
ג. מן הראוי שהידים תהיינה יבשות וללא חציצה קודם נטילה. ולכן אם השכבה השומנית אינה בלועה בעור אלא יוצרת שכבת הגנה על גבי העור היא חציצה. ולכן ראוי להבליע את השמן קודם הנטילה ואחר הנטילה והיבוש למרוח שנית.