לימוד תורה באופן יצירתי

השאלה:

שלום לכבוד הרב,
אני מחנך בבית ספר יסודי כתה ד, ולומדים חומש במדבר. שאלתי היא האם ראוי בסיום נושא לערוך חזרה על הנלמד בצורה של כתיבת עיתון כתתי בנושא: בעיתון יועלו ראיונות עם דמויות (לדוגמא: ראיון עם משה רבינו לאחר חטאי המדבר), מודעות דרושים, מודעות אבל (אהרון הכהן, המרגלים)- בו תודגש הסיבה למותם של אותם דמויות, מאמר ראשי-

מצד אחד הכתיבה תפתח בתלמידים את יכולת ההבעה ודברי התורה יהיו חיים בתוכם, מצד שני, השאלה האם יש כאן זילותא בד"ת, הנלמדת מתוך חומש כפי שלמדו כל הדורות? כמובן שכל הלימוד יהיה לשם שמיים מתוך רצון לאהבת תורה ככל שיותר.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

העתון עלול להוריד את הדמויות בתורה ולגרום לזלזול בהן אם אתה מסוגל לשמור דרך הבעה שאינה מורידה אלא מרימה ומרוממת מותר