נישואין

השאלה: קבענו כבר תאריך לחתונה וב"ה בדברים המעשיים הכל מסתדר ומתקדם...
אבל....
אני מרגישה שהחתן שלי ירד ברמה הרוחנית ...וזה לא מתאים לי...בעיקרון הוא למד בישיבה חזר בשאלה היה בצבא ..וחזר בתשובה ..אפשר לומר שזה בזכותי.. ..
כיום-הוא מניח תפילין,והיה קובע עיתים לתורה כל ערב יושב ולומד אחרי עבודה..
אבל מאז שעברו דירה הוא הפסיק ללמוד... בטענה שאין לו עם מי ללמוד..ואין לו איפה..
והיום שאמרתי לו שזה מציק לי ואני לא אתחתן עם אדם שלא קובע עיתים לתורה...ושאלתי אותו איך רואה עצמו בעתיד מבחינה רוחנית אמר לי שהוא רואה את עצמו מתפלל 3 תפילות ביום..ולומד תורה מתי שיתחשק לו..ולא מתכוון ללבוש שחור לבן ולא מתכוון להיכנס יותר מדי חזק לדת..ואחרי ששמעתי את זה אמרתי לו שאיני מעוניינת להתחתן איתו ושנבטל הכל!!
האם זה צודק או שאפשר להתחזק איתו יחד עוד אחרי הנישואין כמו שהוא טוען...ולא לבטל חתונה..
(אגב אני בחורה חרדית ..שלומדת בסמינר ..)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:27:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שהשאלה עוסקת בדיני נפשות, נראה שצריך לקבל על כך הדרכה פרטנית, כאשר את והבחור הולכים יחד למישהו שמכיר אתכם, ויודע האם אתם יכולים להתקדם יחד. יש אפשרות להתקדם כזוג אולם הכל תלוי בהכנה רוחנית ושאיפות רוחניות של שניכם, ועל כן אין אפשרות לענות על שאלה זו ללא הכרה פנימית שלכם. ואתם צריכים להפגש עם מישהו שמכיר אתכם ויודע אתכם, והוא יכול לבחון האם הדרך שלכם עולה מעלה מעלה.