ספירת היהודים

השאלה: בס"ד

שלום הרב,
יש לי שאלה עקרונית, ממתי מתחילה ספירת היהדות? הרי שוב ושוב אנו לומדים שהספירה היא מבריאת העולם אך האם היא בכלל מבריאת האדם? אם הספירה היא מבריאת העולם הרי היא עומדת בבעיות עקרוניות כמעט בכל תחום שהו...אם היא מבריאת האדם מה הם המקורות שבהם אוכל לעיין ומדוע רבנים מסבירים שהספירה היא מבריאת העולם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:24:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ביהדות הספירה היא מבריאת האדם והעולם, כאשר ההבנה היא שכל בריאת העולם היא בשביל האדם, ועל כן אין כל משמעות לעולם (אם היה) קודם לבריאת העולם, יתכן שהוא עבר מליוני שנים אבל אין להם משמעות, העולם קיבל את משמעותו מבריאת האדם. על כן אין כל סתירה בין הספירות השונות, יתכן שהיו ויתכן שלא היו והעולם נברא מלא ללא כל התהליכים הגיאולוגיאים. אין לדיון זה כל משמעות לאדם. אמנם בתוך היהדות עצמה ישנם שתי ספירות שהפער ביניהם שנה, מכיוון שהעולם נברא בכ"ה אלול והאדם ביום השישי א תשרי, וא"כ השאלה האם למנות את השנה הקודמת לבריאת האדם או לא, אבל זהו ויכוח ענייני פנימי בצורות החשבון. אבל העיקר ביהדות היא האדם ולא העצים והאבנים כך שאין משמעות למליוני שנות העולם (אם היו).