ספר לבעלי ספקות

השאלה:

שלום לכבוד הרב

אלו ספרים יוכלו להתאים לצורך חיזוק האמונה עבור בחור בן 20 מבית תורני לאומי אשר למד בישיבה תיכונית טובה אך התדרדר מאד מבחינה דתית ויש לו ספקות קשים באמונה ובקושי שומר מעונין לעיין בספרים של הרב נויגרשל או הרב זמיר כהן. רב מסוים הציע ספרים של הרב מיכאל אברהם או הרב שג"ר. מה דעת הרב על ספריהם? לפני כ-40 שנה היה נפוץ הספר "דורנו מול שאלות הנצח" של הד"ר אהרון בארט. האם ספר זה יתאים לצעיר בימינו?
האם יש לרב המלצות על ספרים מתאימים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

קשה מאד לתת הכוונה באינטרנט כיון שכל מקרה לגופו. עיון בספרים
בלבד אינו הגורם הבלעדי לנטישת אורח חיים דתי וממילא אין ערובה
שהוא יביא להתחזקות אמונית.
יש ספרים רבים טובים אך צריך להכיר אותו כד לקבוע אלו ספרים
הם לפי טעמו
אך יותר מאשר ספרים צריך שיחות ובירורים ישירים.