עריות, איך לתקן?

השאלה: שלום,

לאחרונה נכנסתי לאתרים לא צנועים, שאסור להכנס
צפיתי בסרטונים שאסור לצפות, עם תכנים מיניים
גברים, נשים, עריות
בחדר יש ספרי קודש, ראיתי סרטונים שאסור לראות
הסרטונים זה במסך וירטואלי אז אין פגיעה בקודש?
היה זמן ששמרתי על העניים ,על הברית לאחרונה נכשלתי
דווקא בחודש אלול, אני שונא את עצמי על זה
אני רוצה שוב להיות טהור, נכשלתי אני רוצה שוב לעלות
איך אפשר לתקן?

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:30:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. החרטה והכאב שלך זועק מתוך המכתב.
ב. הדרך לתיקון מחייבת בתחילה הכרת החטא. לא הכרה שטחית של שנאה עצמית, אלא ברור יסודי מדוע ומה הבעיה בצפיה באתרים אלו. יש ספרים העוסקים בשאלה זו, וביחוד בענייני עריות. כדאי לעבור על הספר אשיב ממצולות של הרב יהושע שפירא שליט"א.
ג. לאחר הברור היסודי מה הייתה הבעיה, יש לקבל על עצמך שיותר לא תעשה כן, הקבלה צריכה להיות אמיתית, לא אמירה חיצונית שלא אעשה כן עוד.
ד. וידוי וחרטה.
ה. להתחבר עם תלמיד חכם שאתה יכול להשיח לפניו את הבעיות, והוא יסייע בידך לעלות במדרגות התשובה.

כתיבה וחתימה טובה