פתיחות תרבותית

השאלה:

למה אנחנו לא פתוחים לקבל תרבויות אחרות?

הרי לא כל התרבויות הן נגד ההלכה וגם אם שומעים את תפילות הנוצרים ורואים את הטקסים שלהם אפשר לראות את הדברים ולהסתייג מהם ולא להראות לכלל העולם שאנחנו סגורים,עם ישראל צריך להיות פחות לעולם ולא לסגור את עצמו אם לא צריך,

הרי כל העולם משתמש בתאריכים לועזיים ואין שום בעייה אם ננוח גם ביום ראשון כי אין שום קשר לנצרות לגבי זה שאפשר לנוח ביום ראשון

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ואני לא מתכוון ללכת חלילה נגד ההלכה,אני רוצה להיות פתוח ולא נעול

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אענה בקצרה על אף ששאלותיך מצריכות הרחבה וביאור.
באופן כללי איננו סגורים, אנו מנסים לקחת את הטוב מכל.
יש בתרבות האנושית הרבה דברים יפים וראויים, יכלה הזמן ולא תכלה ליהנות מכולם, מה לך כי התמקדת דוקא בעבודה זרה רק כדי למצוא חן בעיני מישהו?
היה אתה!
השבת היא הערך הישראלי המובהק ביותר.

הגויים לקחו את הרעיון מאתנו בזיוף. מדע נחקה אותם?
אומנם יש הצעה להוסיף יום חופשי. יש לשוקלה בכובד ראש.

לענ"ד כבר עתה יום ששי בהרבה מקומת הוא חופש אין צורך להוסיף גם את יום א'
נכון שימי השבוע קרויים ע"ש גרמי השמים להם היו עובדים.

ושמות החודשים ע"ש אלילים במיתולוגיה יוונית/רומאית אך הדבר נכנס אלינו בגלל הצורך לדבר בשפה מובנת.

אם אתאם פגישה מסחרית עם גוי ביום ראשון הוא לא יבין אך זונטאג או סאנדי הוא יבין. מה גם שאין כיום גוי שמייחס לימים אלו מיתולוגיה כל שהיא.

יש מקום להכניס לתרבות ישראל מתוך ערכי נכרים אולם לאחר בדיקה
וניקוי וצירוף, ולעתים יש לדחות לגמרי