שינוי שם

השאלה: שלום, שמי הוא אורית הולו אגרש יששכר אני ילידת אתיופיה וברצוני להחליף את שמי. איזה שם מתאים לי והאם בכלל ישנה אפשרות שכזו. הנני בחור מאמינה ולכן חשובה לי תשובתך.
בתודה,
אורית

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:23:45 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

העיקר ביהדות איננו שינוי השם אלא שינוי ההתנהגות, ועל כן כל שינוי שם שלא מלווה עם שינוי התנהגות איננו מועיל כלל.
כאשר יש שינוי בהתנהגות ולאחר מכן שינוי שם, הרי שיש מושג כזה כאשר השם הוא מתאים לך ואתה מתחבר אליו, ומבטא כלפיך דברים מסוימים, לא שם בלי משמעות רק הטעמת מילים.