שינוי שם

השאלה: שלום
יש לי בת ששמה הוא שושנה וכולם קוראים לה שושי, היא בת 26 והיא קרויה על שם אחות של סבא של בעלי שנספתה בשואה. מאז שעמדה על דעתה ביתי לא אהבה את השם הזה,והיא רוצה לשנות את שמה או להוסיף שם אחר שיהיה שם ראשון.
ביתי נשואה 3 שנים ללא ילדים היא בטיפולי פוריות קשים שמכניסים אותה לדיכאונות אחרי כל טיפול היא עברה כבר 5 הפריות ללא הצלחה, האם שינוי השם שושי יכול לסייע ואם כן באיזה שם לבחור?
ואיך לעשות זאת מבלי שבעלי [האבא שלה]יפגע?
אשמח לכל תשובה
תודה ,ושנה טובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:54:01 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שינוי שם איננו פועל דבר ללא שינוי במהות. אם אדם משתנה בתכונותיו ונטיותיו אז יכול גם לשנות שמו, אבל שינוי חיצוני בלבד איננו מועיל. על כן אם הבת שלך רוצה לעבור שינוי רוחני לאחר מכן אפשר גם לעשות שינוי שם, אבל שאת תעשי לה שינוי שם, ללא שהיא עשתה מעשי התקרבות לקב"ה, אין לכך ערך.

גמר חתימה טובה