שנאת חינם- שמירת נגיעה.

השאלה: בס"ד בעזרתו, ובהשתדלותנו.

שלום רב.

ישלי כמה שאלות..
א. אבי התחתן והביא שלושה ילדים [בנים] הוא התגרש והתחתן עם אימי והביאו אותנו..
מותר לי לגעת בילדים של אחיי מצד שני הורי?
ורציתי לדעת אם מותר לי לגעת באחים האלו, שרק מצד אבי,ובילדים שלהם, כמובן שרק לצורך שלום ולהתראות.

ב. השבוע דיברנו בשיעור חינוך בבית-ספר על רה"מ, פשוט כואב לי לראות את המצב של המדינה שלנו, וכואב לי על מה שהוא עשה עם גוש קטיף, ואני מרגישה שיש בתוכי שנאה. ובלי לשים לב קיללתי אותו ואיחלתי שיקרה לו משהו.
באותו יום הודיעו על המחלה שהתגלתה בגופו.
אני מרגישה אשמה.. מאוד!!

בבקשה שהשאלה לא ת´תפרסם באתר!!
תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:40:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. לגבי נגיעה באחיינים, כל נגיעה של טיפול בקטנים אפשר להקל, וכן לעניין שלום וכדו´, אבל לא מעבר לכך. ברור לא חיבוק ונישוק ולא ייחוד.
לגבי האחים הרי שכאן ג"כ לתת שלום אפשר אבל לא חיבוק ונישוק.
ב. מחלת ר"המ הופיעה כבר הרבה קודם ההודעה, וכמו כן אנו יודעים שהקב"ה לא עושה דין מיד, והכל מנוהל מאתו יתברך ברצונו, כך שאין לך לחוש על מה שהיה, אבל טוב וישר שאדם יתרגל שלא לקלל בכלל, וקבלה טובה תהיה אם תחליטי שמעכשיו תקפידי על כך שלא תקללי, כל אדם.