תפילין (1)

השאלה: שלום בשנה האחרונה התיחחסתי לא הכי יפה לתפילין ולא ידעתי את כבודם אני בן 17 ואני חושב שהם נפלו לי כמה פעמים על הרצפה אני מאוד רוצה לכפר על זה והיום החלטתי שאני צם יום שישי עד איזה שעה צריך לצום ? אני צמתי מאתמול בערב עד היום בערב למשל או עד מחר ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:40:40 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה התקבלה לאחר שבת כך שאין לדיון משמעות.
אלא שהעיקר איננו הצום אלא הבנת ערך התפילין וחשיבותם, ועל כן כדאי ללמוד אודות התפילין בספרים המתיחסים למצוות תפילין ערכה ומעלתה (ספר החינוך תכא-תכב, הדר תפילין ועוד ספרים).