תפקיד גדולי הדור במגזר החרדי

השאלה:

לכבוד הרב,
מה תפקידם וסמכויותיהם של גדולי הדור של המגזרים החרדיים למינהם?

כידוע בכל מגזר יש גדולי דור שונים לדורותיהם, כגון במגזר הליטאי זה הרב שטיינמן, לפני זה הרב אליישיב, לפני הרב שך. אצל הספרדים זה הגר"ע יוסף זצ"ל. לחסידים זה אדמו"רים.

במה מתבטא תפקידם של גדולים אלה ביחס לציבור שלהם? הרי לכל ציבור כזה יש כבר ספר פסיקה שהוא הולך לפיו - הספרדים מרן/בן איש חי, הליטאים לפי המ"ב. איפה נכנס תפקידו של ה"גדול"?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

גדול הדור אינו תפקיד או בעל תפקיד, זו הגדרה של הציבור ההולך בעקבותיו והוא שומע להוראות מי שהוא מכתיר. ולכן בכל ציבור שיש מושג כזה המשמעות שונה.