הוכחת יהדות

השאלה: שבוע טוב ובשורות טוב.
אני עומדת בפני חתונה ולפי מיטב הבנתי אני נדרשת בהליך בירור יהדות.
במשפחתי הקרובה(מדרגה ראשונה)אני הראשונה להתחתן,אבל במשפחתי המורחבת מצד האמא היו כבר 3 חתונות יהודיות כשרות עם חופה ורב. 2 מהן יתקיימו בישראל (שאחת נגמרה בגירושין גם ברבנות)ו1 התקיימה בארה"ב. האם למרות זאת אני צריכה לעשות בירור יהדות?או שאם אני יביא את המסמכים שלהן זה יקצר לי את התהליך?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 1:44:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

רוב הסיכויים שאם תביאי את המסמכים שהאחיות היו יהודיות כגון שהתחתנו או חלילה נקברו כיהודיות, וזה יועיל.