חסרי הדת החדשים

השאלה: בעקבות צעדו של יורם קניוק - שהפך לחסר דת,
מאות אנשים מתחילים לנקוט בצעד זה גם, כך קראתי ב"הארץ"

א. מה אמור להיות היחס לאותם אנשים?
איך ניתן לקבל צעדים שכאלה ואיך להתנהג במצב כזה?

ב. האם באמת אפשר "להתנתק" מהדת היהודית? ויהודים זה לא לאום בכלל? (´שבט יהודה´)?
אם אפשר מעט סדר בדברים

תודה וכל טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 1:33:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין מושג של התנתקות מהיהדות, אפילו אדם שיכתוב בתעודת זהות שהוא דומם, צומח או בעל חיים, זה טוב לגבי תעודת זהות של מלכות, שאין לה מעמד הלכתי אלא של פרוצידורה וסדר.
לצערנו אין משמעות לתעודת זהות בצביונה הנכחי (יתכן שכאן הייתה טעות, לפני שנים). על כן אין לזה כל השפעה ולא מעמד, וכל מי שנולד כיהודי או יהודיה הוא נשאר בני העם היהודי ויש לנו אחריות וערבות על כולם, אפילו על אלו שלא רוצים להיות מזוהים כבני עם ישראל.
צריך לדעת שמבחינה הסטורית אלו שהולכים בדרך הזאת ומתנתקים מכלל ישראל, בדרך כלל יעזבו את היהדות ויתערבו בין העמים, כפי שהיה בהסטוריה היהודית בכל מיני כתות שונות ומשונות שנעלמו לצערנו, אבל זה כבר דיון אחר, שימים יגידו. בהווה שבו אנו דנים הם יהודים, ויש להתיחס בהתאם.

חג שמח
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

חג שמח