יהדות

השאלה: שלום,
יש לי שאלה.. אבל תיקרא את הסיפור קודם
אני בארץ כמעט 20 שנה עליתי לפה בגיל חודשיים מברית המועצות , לא זוכר משם כלום אני זוכר את עצמי רק בארץ ישראל למדתי פה מהגן ועד התיכון אני משרת ביחידה מובחרת יש לי ברית מילה עשיתי בר מצווה חוגג את כל החגים צם ביום כיפור מאמין באלוהים אני לא מכיר את עצמי כמשהו אחר עם דת אחרת אני חי כיהודי מאז שאני מכיר את עצמי
אבל הבעיה היא שאני לא ניחשב יהודי רק בגלל שאמא שלי לא יהודייה וזה לא משנה אם האבא כן יהודי או לא .
אז למה בעצם נתנו לנו לעלות לארץ ישראל אם אנחנו לא יהודיים שלמים מה הם עשו בזה שנתנו את חוק השבות ,רק העלו לפה לא יהודיים.
זה ממש לא בסדר כי אני עושה כל מה שיהודי רגיל עושה ואפילו יותר.
אם אני לא יהודי מה אני עושה בארץ ישראל אני לא יכול להתחתן פה ואני פה מיעוט וכו´. מה עשו בכך שנתנו לנו לעלות אני מרגיש כבר שאין לי עתיד פה ואיך אני ימשיך את חיי פה מבחינת אישה וילדים. ואני לא רוצה להתגייר למה לי להתגייר. אני לא צריך איזה קורס בלימודי יהדות ותורה ציונות וכו´ כי אני יודע כבר את זה אני לא צריך ברית כי יש לי כבר ושבסוף איזה בית דין יגיד לי טוב אחרי כל זה אתה נחשב יהודי!
אז השאלה מה אני עושה במצב כזה??

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 2:04:20 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלתך קשה ונוגעת ללב. השאלה צריכה להיות מופנה לסוכנות שהעלת אנשים במצבך כאשר הם ידעו שיהיו בעיות (כפי שאתה מתאר) וגם אני מסכים אתך שהחוק הוא לא נכון ואולי אפילו מטעה את האנשים, צריך היה להודיע לכל האנשים שנמצאים במצבך את המצב האמיתי ולא ל"טייח" ולהעלים את המציאות. בכל אופן בשאלה של מדיניות אינני יכול לעזור. לגביך אישית עליך לשבת עם עצמך ולקבל החלטה עקרונית לאן פניך מועדות, אם אתה רוצה להיות יהודי גמור שומר תורה ומצוות הרי שהדרך של הגיור פתוחה לפניך (כפי שאתה כותב במכתב, אתה מקיים חלק מהמצוות, ועליך להוסיף דעת וקיום של עוד מצוות), וזו הדרך הטובה ביותר ביחוד לך שהחלק של אביך הוא יהודי וא"כ עליך רק להשלים את המצב על ידי קבלת תורה ומצוות. אולם אם אין ברצונך ללכת לגיור (כפי שכתבת במכתב) הרי שבאמת המצב מסובך, מכיוון שבארץ לא תוכל להתחתן כרגיל ויש גם בעיה לאחר מכן עם הילדים (תלוי באמא) והבעיה הגדולה ביותר היא מה שכתבת במכתב שאתה לא מרגיש את עצמך חלק מהעם היושב בציון, זו בעיה רוחנית קשה מאד. אין פתרונות ביניים (במצב שנוצר בגלל הממשלה והסוכנות) ועליך לקבל החלטות קשות שיכולות לקבוע גורלות.
הייתי מציע לך לפני שתקבל את אותה החלטה קשה ללכת לשמוע סימנריונים על דת ישראל והמצוות ורק לאחר מכן לקבל את ההחלטה. כדי לקבל החלטה נכונה צריך לשמוע את הצדדים השונים, ולצערי כשם שלא גילו לכם את האמת גם לא הסבירו לכם מהי דת יהודית מוסרה וערכיה, ועל כן נראה שכדאי ללכת למכון מאיר (ירושלים) או ערכים או כל מקום שיש הרצאות (בעלות רמה מחשבתית) על יהדות קיומה וערכיה ולאחר מכן תקבל את החלטה הגורלית מבחינתך.
חזק ואמץ.