ברכה אחרונה

השאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב,

האם כל פעם שאני שותה מים אני צריכה לברך ברכה אחרונה? אני יודעת שאפילו אם אני שותה ממש קצת אני בכל מקרה צריכה לברך. אך מה קורה אם אני שותה כמה "שלוקים" של מים - צריך לברך ברכה אחרונה כל פעם?
זה מה שעשיתי עד עתה.

תודה רבה לרב שהקדיש מזמנו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:35:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אדם שותה שלוקים של מים, יכול לברך בסוף השתיה, דהיינו כגון בארוחה או פגישה, כשגומרים את הכוס או את הכמות הנדרשת מברכים, אין צורך על כל "שלוק" ו"שלוק" לברך. אבל ברור שלא כדאי לחכות זמן רב לאחר השתיה מכיוון שבדרך כלל קורה ששוכחים אחר כך לברך. על כן בסוף כוס או פחית מברכים.

גמר טוב